72565264 // ung@fredensborg.dk
story image

Dagmar havde aldrig tænkt, at hun skulle arbejde i Plantorama. I dag er hun helt forelsket i sin arbejdsplads.

Skrevet af: Author

16-årige Dagmar Amalie Grüner Vangmand fik et arbejde som ungdomshjælper i Plantoramas café gennem Ung Fritidsjob. Her vasker hun op, rydder borde af og hjælper til i kassen.


”Jeg kom ikke så meget i Plantorama, før jeg fik jobbet. Jeg havde faktisk kun været nedenunder. Da jeg kom herop og så caféen for første gang, var der lige blevet pyntet op til jul. Det var så flot. Jeg blev helt forelsket. Her er jo så hyggeligt!”.


Dagmar er både stolt og glad for sin nye arbejdsplads. Det lyser ud af øjnene på hende. Caféen med den flotte pynt på første sal har vundet hendes hjerte. Her har Dagmar været ansat som ungdomshjælper i en måned.

Caféen er det hyggeligste sted i Plantorama. Det synes Dagmar Grüner Vangmand, der har arbejdet i Plantorama i en måned.

”Det sjoveste ved jobbet er kontakten med kunderne. I starten syntes jeg, at det var skræmmende at stå i kassen, men nu synes jeg, det er fedt”.


Før Dagmar fik arbejde i Plantorama, havde hun været på Barista-kursus, førstehjælpskursus og ballonmaker-kursus i Ungfredensborgs jobindsats, Ungfritidsjob. Med erfaringen fra Barista-kurset, havde Dagmar en grundlæggende forståelse af, hvordan man brygger kaffe og håndterer en kaffemaskine:

”Jeg er ved at blive lært op i deres kaffemaskiner. Det er rigtig fedt, og jeg havde jo en forståelse for kaffe, fordi jeg har været på barista-kurset, så det har jeg helt klart kunne mærke”.

Dagmar mindes sin tid i Ung Fritidsjob med rosende ord:

”I Ung Fritidsjob er de gode til at engagere sig i de unge. Jeg havde egentlig aldrig tænkt, at jeg skulle arbejde i Plantorama, men så fik jeg muligheden for at søge pga. Ung Fritidsjob, og det er jeg glad for i dag”.


Fremtiden har Dagmar styr på. Hun læser til pædagogisk assistent i Hillerød og har 3 år tilbage af sin uddannelse. Dagmar drømmer om at blive socialrådgiver, om at arbejde med mennesker og om at gøre en forskel.

I Plantorama er det også mødet med mennesker, der driver Dagmar. Arbejdet er sjovest, når hun har kontakt til kunderne, og så er der bare noget med Plantoramas julepynt.

”Nogle gange kan jeg godt tage mig selv i at gå og kigge på julepynten, når jeg arbejder. Altså her er jo så flot. Jeg tror slet ikke folk ved, hvor hyggeligt, der er heroppe. Alle burde prøve at komme i caféen. Man bliver helt glad af at se på det”.